Vrouw computer

CORONA UPDATE

Veilig én plezierig op vakantie in Saalbach

Corona informatie Saalbach

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Saalbach. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

TIP: Regel zoveel mogelijk online

 • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
 • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
 • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

Voorschriften van de Oostenrijkse Bondsregering

Grote veranderingen hebben de laatste maanden vorm gekregen. Covid-19 beïnvloedt ons leven wereldwijd. Veiligheid en de persoonlijke gezondheid van elke persoon staan, nog meer dan voorheen, in het middelpunt van de belangstelling als het hoogste goed - ook in het denken en handelen van onze toeristische bedrijven. Wij bouwen voort op de voorschriften van de Oostenrijkse Bondsregering, die voorzien in een reeks maatregelen ter bescherming van alle gasten en werknemers.

Ervaring uit het zomerseizoen 2020
Saalbach Hinterglemm kan terugkijken op een goed zomerseizoen! Aangezien we begin juni weer gasten kunnen verwelkomen op onze bestemming, heeft de huidige zomer zich goed ontwikkeld. Onze hoogwaardige accommodatie en onze ongedwongen zomersport- en recreatiemogelijkheden voor actieve vakantiegangers hebben veel mensen die op zoek zijn naar ontspanning naar Saalbach Hinterglemm gebracht, die de mooiste dagen van het jaar zonder zorgen bij ons hebben kunnen doorbrengen. Onze bezoekers en wij hebben geleerd om met de situatie om te gaan. Altijd alert, maar zonder angst! We zijn goed voorbereid op de komende winter.

Voor een veilig samenleven
Gelieve onze Covid-19 Gedragscode te respecteren, die voortdurend wordt aangepast aan de huidige situatie en, indien nodig, aan veranderende wettelijke of reglementaire vereisten.

VEILIGHEID IN HET SKIGEBIED

In overeenstemming met de momenteel geldende voorschriften en aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn wij er vast van overtuigd dat u in ons grensoverschrijdende ticketnetwerk, met 121 kabelbanen en liften en 408 kilometer aan pistes, ontspannende en veilige winterdagen kunt doorbrengen, met voldoende veiligheidsafstand. Bovendien zorgen 23 kabelbanen uit het dal voor extra deconcentratie bij het betreden van de skigebieden Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe in Zell am See en Kitzsteinhorn Kaprun.

De bergspoorwegmaatschappijen vertrouwen op een uitgebreid pakket aan maatregelen voor uw veiligheid. Gebruik van slangsjaals en maskers (MNS), georganiseerde wachtrijen, hygiëne- en desinfectiemaatregelen, screening van medewerkers en nog veel meer. U vindt alle details in de sectie Samen veilig door de winter heen in de ALPIN CARD skigebieden.

VEILIGHEID OP VAKANTIE

In Oostenrijk is het dragen van een mond- en neusbeschermer momenteel verplicht in de volgende openbare ruimtes:

 • Levensmiddelenhandel (supermarkten, bakkerijen, enz.)
 • Winkels en winkels van alle filialen (detailhandel, sportwinkels, verhuur, enz.)
 • Horecabedrijven (bij binnenkomst en vertrek, maar niet op de plaats van vestiging)
 • Bank- en postkantoren
 • Benzinestations
 • Openbaar vervoer, taxi's en bussen
 • Diensten waarbij de minimumafstand van 1 m niet kan worden aangehouden (bv. kapper)
 • Apotheken, medische praktijken & ziekenhuizen

De belangrijkste voorschriften voor accommodaties in één oogopslag

 • 1 meter minimale afstand tussen gasten van verschillende groepen gasten
 • Mond- en neusbescherming voor personeel dat in contact staat met klanten en voor gasten in algemeen toegankelijke ruimten in gesloten ruimten

Après Ski & Entertainment
We weten allemaal hoe belangrijk sociale contacten zijn. Het leren kennen van mensen of het uitwisselen van ideeën na het sporten hoort gewoon bij de wintervakantie. Après ski en entertainment in de winter 2020/21 zal stiller, comfortabeler en waardiger zijn. De openingsevenementen BERGFESTIVAL en Rave on Snow werden geannuleerd vanwege de geldende regelgeving.

De belangrijkste voorschriften voor gastronomie, restaurants en hutten in één oogopslag

 • Inschrijving voor gasten (gewoon online of via formulier)
 • Mond- en neusbescherming in gesloten ruimten, behalve aan tafel
 • Vervroegde sluitingstijden
 • Beperking van het aantal personen aan één tafel per bezoekersgroep
 • Geen consumptie van eten en drinken aan de bar
 • Consumptie van voedsel en dranken alleen zittend - geldt zowel binnen als buitenshuis

Coronatests voor gasten

In samenwerking met de Salzburgse laboratorium medilab en de artsen van Saalbach Hinterglemm werd een teststrategie voor gasten ontwikkeld. Zeven dagen per week kunnen gasten een coronatest ondergaan als de symptomen zich voordoen of als de test nodig is om andere redenen (bijv. terugreis, werkgever, enz.). Het resultaat van de sneltests is binnen 15 minuten beschikbaar, voor PCR-tests kan een wachttijd van 2 uur inclusief digitale bevindingen worden verwacht. De details van de testkosten worden binnenkort bekend gemaakt. Gelieve vooraf telefonisch een afspraak te maken.

 • Dr. Karl Schnell & Dr. Hermann Schnell in Saalbach +4365416287
 • Dr. Reinhard Lanzinger in Hinterglemm +4365417878

Werknemersscreenings
Corona testen voor werknemers in veel toeristische sectoren worden op vrijwillige basis aangeboden en actief gepromoot. Wij kunnen vertrouwen op een goede samenwerking met het laboratorium van de Tauernkliniek Zell am See. De testresultaten zijn meestal binnen 24 uur beschikbaar.

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

 • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
 • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
  Lees meer op www.anvr.nl

Boekingsvoorwaarden per reisaanbieder

*Alleen geldig voor zonvakanties

Sunweb voorwaarden

Bij Sunweb kun je niet gratis annuleren maar je kunt er wel flexibel omruilen. Ook biedt Sunweb andere zekerheden en prijsgaranties. 

Prijsgarantie

Mocht jouw vakantie door Sunweb geannuleerd worden in verband met het coronavirus, zorgen Zij er uiteraard voor dat je je geld niet kwijt bent. Recentelijk hebben zij de prijsgarantie geïntroduceerd. Zij zorgen ervoor dat je dezelfde vakantie volgend jaar nog een keer kunt boeken voor exact dezelfde prijs dankzij onze prijsgarantie. Ze hopen je hiermee zekerheid en rust te bieden.

Lees meer op Sunweb.nl

* lees de voorwaarden

TUI voorwaarden

Bij TUI kun je niet gratis annuleren. Wel is er een versoepelde omruilgarantie

Lees meer op TUI.nl
 • ANVR en SGR
 • Gratis annuleren tot 6 weken voor vertrek*

* lees de voorwaarden

Summit Travel voorwaarden

Bij Summit Travel kun je gratis annuleren tot 6 weken voor vertrek voor een geselecteerd aantal accommodaties. De regeling geldt niet voor meegeboekte vluchten.

Lees meer op Summittravel.nl

Overige informatie over Summit Travel

Bekijk reisaanbod

Bizztravel voorwaarden

Bizztravel biedt geen gratis annuleren maar heeft wel een prijsgarantie-regeling

Lees meer op Bizztravel.nl

* geldt niet voor alle accommodaties (wordt per accommodatie aangegeven)

Snowtime voorwaarden

Snowtime heeft voor de meeste accommodaties de annuleringsvoorwaarden weten te versoepelen. Dit betekent dat je vaak nog tot 5 weken voor aankomstdatum je reis kosteloos kan annuleren! Om het makkelijk te maken, staan de voorwaarden vermeld bij de desbetreffende accommodaties. Zo kun je in één oogopslag zien wat de annuleringstermijn is van jouw favoriete accommodatie.

Lees meer op Snowtime.nl

Overige informatie over Snowtime

Bekijk reisaanbod

 

Wintertrex voorwaarden

Bij Wintertrex geldt voor boekingen gedaan tussen 20-3-2020 en 30-9-2020: "Gratis annuleren geldig tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de reis."

Wanneer de accommodatie of alle in de skipas inbegrepen skigebieden zijn gesloten, kun je je vakantie gratis annuleren. Dat geldt ook bij een negatief reisadvies van het RIVM of als de reis niet mogelijk is omdat het vakantieland de grenzen heeft gesloten. Ook wordt gegarandeerd terugbetaald en zijn alle betalingen bij faillissement verzekerd. Verder biedt Wintertrex nog steeds gratis omboeken tot 6weken voor reisbegin. 

Lees meer op Wintertrex.nl
 • ANVR en SGR

Prijsvrij voorwaarden

Bij Prijsvrij kun je niet gratis annuleren, wel is omboeken mogelijk. 

Lees meer op Prijsvrij.nl
 • ANVR en SGR

Vakantiediscounter voorwaarden

Vakantiediscounter biedt geen gratis annuleren - omboeken is wel mogelijk. Wanneer je niet in onzekerheid wilt blijven zitten, kun je ervoor kiezen zelf te annuleren. Houd er rekening mee dat dit op eigen kosten is. Enkel wanneer de reis door de reisorganisatie wordt geannuleerd, kan dit zonder kosten. Ook van een voucher is geen sprake indien je zelf annuleert; deze wordt ook enkel verstrekt wanneer de reisorganisatie zelf overgaat tot annuleren.

Lees meer op Vakantiediscounter.nl

Kras voorwaarden

Kras hanteert versoepeld omruilgemak:

 • Gratis, tot 7 dagen voor vertrek*
 • Wijzig de datum, bestemming of reisgezelschap
 • Geldig hele seizoen en tot 2x te gebruiken
 • Repatriëringsgarantie

* voor rondreizen (inclusief fly-drives, singlereizen), busreizen, actieve vakanties (inclusief reizen o.b.v. eigen vervoer, fiets- en wandelvakanties) en rivercruises geldt dat omruilen mogelijk is tot 21 dagen voor vertrek.

Lees meer op Kras.nl
 • ANVR en SGR

Belvilla voorwaarden

Bij Belvilla kun je niet zomaar gratis annuleren. Wel bieden zij een voucherregeling.

Van de Belvilla.nl website: "Wanneer wij jouw boeking hebben moeten annuleren wegens geldende beperkingen opgelegd door de overheid / autoriteiten, een zogenaamde overmachtsituatie, ontvang je een Corona-voucher waarmee je een nieuwe vakantie kunt boeken. Dit voucher is 3 jaar geldig. Als je de voucher niet gebruikt, kan je 6 maanden na de uitgiftedatum van de voucher een terugbetaling aanvragen."

Lees meer op Belvilla.nl

Chalet.nl voorwaarden

Als Chalet.nl de door jou geboekte reis niet kan leveren vanwege de maatregelen in verband met het corona-virus, wordt de boeking geannuleerd volgens de ANVR-voorwaarden en heb je daarmee gewoon recht op een retournering van de reissom.

Lees meer op Chalet.nl

Overige informatie over Chalet.nl

Bekijk reisaanbod
 • TIP: Selecteer 'Gratis annuleren' in het accommodatie-filter voor accommodaties die u gratis kunt annuleren

 

Booking.com voorwaarden

Er zijn veel accommodaties op Booking.com die je gratis kunt annuleren. Klik op 'Toon alleen accommodaties met gratis annuleren' boven de filteropties voor accommodaties die je gratis kunt annuleren. In sommige plaatsen en gebieden geldt gratis annuleren soms wel voor 60 tot 70 % van alle accommodaties - genoeg keuze dus.

Lees meer op Booking.com

Overige informatie over Booking.com

Bekijk reisaanbod