Vrouw computer

CORONA UPDATE

Veilig én plezierig op vakantie in Saalbach

Corona informatie Saalbach

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Saalbach. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Geld-terug garantie? jazeker

Dit winterseizoen zijn Nederlandse reisorganisaties extra flexibel als het gaat om geld-terug-garanties omtrent COVID-19. Zo heb je bij de volgende organisaties recht op je geld terug als een skigebied in lockdown moet gaan. 

Geld-terug garantie i.v.m. covid heb je bij:

Corona maatregelen Oostenrijk

 • Oostenrijk is deze winter open! Er kan lekker geskied worden maar er zijn natuurlijk wel maatregelen.  
 • Lees de eisen van Oosterrijk ten aanzien van jouw vaccinatiestatus op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk
 • Vanaf 24 januari vervalt de quarantaineplicht voor Nederlanders die géén boosterprik hebben gehad.
 • Een negatieve PCR test blijft verplicht maar niet als je de boosterprik hebt gehad.
 • FFP2-maskers zijn overal verplicht (skilift, horeca etc.)
 • Vanaf 8 november geldt 2G, dus je moet gevaccineerd óf genezen zijn vanaf 12 jaar en ouder.  De verplichting geldt voor alle skigebieden, liften en horeca. 
 • Een negatief testbewijs is dus niet meer genoeg.
 • Vanaf januari 2022 accepteert Oostenrijk het Janssen-vaccin (1 prik) niet meer als volledige vaccinatie. Je moet een boosterprik hebben gehad of zijn genezen van corona maximaal 6 maanden geleden.
 • Het 2G-bewijs wordt bij de koop van de skipas gecontroleerd, hetzij door het skigebied of door een ander die de skipas verstrekt (bv. een hotelier).
 • Meerdaagse skipassen en seizoenspassen zijn geldig voor dezelfde tijdsduur als het coronabewijs. De controle gebeurt door de skigebieden zelf, maar verloopt steekproefsgewijs. Van een herhaaldelijke controle bij het toegangspoortje voor de lift zou geen sprake zijn.

Komend skiseizoen mogen exploitanten van skiliften alleen mensen vervoeren die zijn ingeënt tegen Covid-19 of recent de ziekte hebben doorgemaakt. De mondkapjes moeten van medische FFP2-kwaliteit zijn. Verder is besloten dat après-ski onder voorwaarden is toegestaan. Voor de meest actuele informatie, check de website van de Rijksoverheid. Voor de terugreis naar Nederland is er geen testbewijs of quarantaine noodzakelijk.

Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

TIP: Regel zoveel mogelijk online

 • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
 • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
 • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

Voorschriften van de Oostenrijkse Bondsregering

Grote veranderingen hebben de laatste maanden vorm gekregen. Covid-19 beïnvloedt ons leven wereldwijd. Veiligheid en de persoonlijke gezondheid van elke persoon staan, nog meer dan voorheen, in het middelpunt van de belangstelling als het hoogste goed - ook in het denken en handelen van onze toeristische bedrijven. Wij bouwen voort op de voorschriften van de Oostenrijkse Bondsregering, die voorzien in een reeks maatregelen ter bescherming van alle gasten en werknemers.

Ervaring uit het zomerseizoen 2020
Saalbach Hinterglemm kan terugkijken op een goed zomerseizoen! Aangezien we begin juni weer gasten kunnen verwelkomen op onze bestemming, heeft de huidige zomer zich goed ontwikkeld. Onze hoogwaardige accommodatie en onze ongedwongen zomersport- en recreatiemogelijkheden voor actieve vakantiegangers hebben veel mensen die op zoek zijn naar ontspanning naar Saalbach Hinterglemm gebracht, die de mooiste dagen van het jaar zonder zorgen bij ons hebben kunnen doorbrengen. Onze bezoekers en wij hebben geleerd om met de situatie om te gaan. Altijd alert, maar zonder angst! We zijn goed voorbereid op de komende winter.

Voor een veilig samenleven
Gelieve onze Covid-19 Gedragscode te respecteren, die voortdurend wordt aangepast aan de huidige situatie en, indien nodig, aan veranderende wettelijke of reglementaire vereisten.

VEILIGHEID IN HET SKIGEBIED

In overeenstemming met de momenteel geldende voorschriften en aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn wij er vast van overtuigd dat u in ons grensoverschrijdende ticketnetwerk, met 121 kabelbanen en liften en 408 kilometer aan pistes, ontspannende en veilige winterdagen kunt doorbrengen, met voldoende veiligheidsafstand. Bovendien zorgen 23 kabelbanen uit het dal voor extra deconcentratie bij het betreden van de skigebieden Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe in Zell am See en Kitzsteinhorn Kaprun.

De bergspoorwegmaatschappijen vertrouwen op een uitgebreid pakket aan maatregelen voor uw veiligheid. Gebruik van slangsjaals en maskers (MNS), georganiseerde wachtrijen, hygiëne- en desinfectiemaatregelen, screening van medewerkers en nog veel meer. U vindt alle details in de sectie Samen veilig door de winter heen in de ALPIN CARD skigebieden.

VEILIGHEID OP VAKANTIE

In Oostenrijk is het dragen van een mond- en neusbeschermer momenteel verplicht in de volgende openbare ruimtes:

 • Levensmiddelenhandel (supermarkten, bakkerijen, enz.)
 • Winkels en winkels van alle filialen (detailhandel, sportwinkels, verhuur, enz.)
 • Horecabedrijven (bij binnenkomst en vertrek, maar niet op de plaats van vestiging)
 • Bank- en postkantoren
 • Benzinestations
 • Openbaar vervoer, taxi's en bussen
 • Diensten waarbij de minimumafstand van 1 m niet kan worden aangehouden (bv. kapper)
 • Apotheken, medische praktijken & ziekenhuizen

De belangrijkste voorschriften voor accommodaties in één oogopslag

 • 1 meter minimale afstand tussen gasten van verschillende groepen gasten
 • Mond- en neusbescherming voor personeel dat in contact staat met klanten en voor gasten in algemeen toegankelijke ruimten in gesloten ruimten

Après Ski & Entertainment
We weten allemaal hoe belangrijk sociale contacten zijn. Het leren kennen van mensen of het uitwisselen van ideeën na het sporten hoort gewoon bij de wintervakantie. Après ski en entertainment in de winter 2020/21 zal stiller, comfortabeler en waardiger zijn. De openingsevenementen BERGFESTIVAL en Rave on Snow werden geannuleerd vanwege de geldende regelgeving.

De belangrijkste voorschriften voor gastronomie, restaurants en hutten in één oogopslag

 • Inschrijving voor gasten (gewoon online of via formulier)
 • Mond- en neusbescherming in gesloten ruimten, behalve aan tafel
 • Vervroegde sluitingstijden
 • Beperking van het aantal personen aan één tafel per bezoekersgroep
 • Geen consumptie van eten en drinken aan de bar
 • Consumptie van voedsel en dranken alleen zittend - geldt zowel binnen als buitenshuis

Coronatests voor gasten

In samenwerking met de Salzburgse laboratorium medilab en de artsen van Saalbach Hinterglemm werd een teststrategie voor gasten ontwikkeld. Zeven dagen per week kunnen gasten een coronatest ondergaan als de symptomen zich voordoen of als de test nodig is om andere redenen (bijv. terugreis, werkgever, enz.). Het resultaat van de sneltests is binnen 15 minuten beschikbaar, voor PCR-tests kan een wachttijd van 2 uur inclusief digitale bevindingen worden verwacht. De details van de testkosten worden binnenkort bekend gemaakt. Gelieve vooraf telefonisch een afspraak te maken.

 • Dr. Karl Schnell & Dr. Hermann Schnell in Saalbach +4365416287
 • Dr. Reinhard Lanzinger in Hinterglemm +4365417878

Werknemersscreenings
Corona testen voor werknemers in veel toeristische sectoren worden op vrijwillige basis aangeboden en actief gepromoot. Wij kunnen vertrouwen op een goede samenwerking met het laboratorium van de Tauernkliniek Zell am See. De testresultaten zijn meestal binnen 24 uur beschikbaar.

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

 • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
 • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
  Lees meer op www.anvr.nl