Fietsen wilder kaiser

Prachtige natuur

Met de e-bike door de bergen

Fietsen en mountainbiken

Saalbach Hinterglemm behoort tot de top 3 fiets- en mountainbike gebieden van Oostenrijk. Dit maakt het mountainbike gebied zo groot waardoor je tal van routes kunt kiezen. Ook recreatieve e-bikers kunnen heerlijk hun gang gaan op de paden in het Glemm dal.

fietsen

Fietsen met een e-bike

Saalbach Hinterglemm geldt als een paradijs voor fietsliefhebbers. 400 km mountainbikeroutes, die natuurlijk ook door e-bikers mogen worden gebruikt, meer dan 40 berghutten met lokale lekkernijen maken de regio tot de perfecte bestemming voor e-bikers. Met speciaal gemarkeerde routes kun je moeiteloos de bergwereld verkennen en genieten van het adembenemende landschap. Maar er zijn ook verschillende verborgen paden en tracks die e-bikers de juiste spanning bieden voor een spannende dag op de tracks.

Bekijk fietsroutes en fietskaarten van Saalbach op Outdooractive.com

 

Fietsverhuur / e-bike verhuur

Huur bij één van deze 3 bikeshops je fiets. Er is keuze uit een mountainbike, e-mountainbike of een e-mountainbike voor kinderen. Vanaf € 40 euro heb je al een fiets met een krachtige motor om de bergen door te fietsen.

mountainbiken

Mountainbiken

Saalbach Hinterglemm is niet alleen de grootste fietsregio van Oostenrijk, maar scoort ook punten voor zijn legendarische trails zoals de Hacklberg-Trail en de Wereldkampioenschapsloipe in het Epic Bike Park Leogang! Er zijn coole evenementen zoals het Glemmride Bike Festival 2022 en de World Games of Mountainbiking in Saalbach Hinterglemm, waardoor perfect geschikt is voor mountainbikers.

Epic Bike Park

Fietskaarten

Een handige manier om aan fietskaarten van Saalbach te komen is via de website Outdooractive.com. Hier kun je e-bike of moutainbike routes vinden met informatie over de afstand, duur, hoogtemeters, inspanningsniveau en nog veel meer. Ook kun je de GPX data van de route downloaden voor in je fietscomputer - super handig. Heb je geen fietscomputer dan kun je bij de VVV vragen om fietskaarten en routes, ze helpen je graag.