Maak de mooiste skitochten

Ski van Saalbach naar Hinterglemmm, Fieberbrunn, Leogang of zelfs naar Zell am See!

Skipiste

Skigebied Saalbach

Het skigebied van Saalbach heeft 270 km aanééngesloten piste en staat in de top 5 skigebieden van Nederlandse wintersporters. De bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn vormen samen het prachtige en kindvriendelijke skigebied.

270 km piste totaal
140 km blauwe piste 52 %
110 km rode piste 41 %
20 km zwarte piste 7 %
Dal: 1.003 m - Hoogste punt: 2.100 m
28 gondels | 22 stoelliften | 20 sleepliften
973 km v.a. Utrecht | reistijd: 10:08 uur

In 1 of 2 stappen naar de top

In beide dorpen vind je meerdere gondelliften die je in één of twee stappen naar de top brengen. Vooral in Hinterglemm zijn meerdere oefenweides waar beginnende skiërs en snowboarders hun gang kunnen gaan terwijl ze uitkijken over het schilderachtige Glemmtal. Voor geoefende skiërs zijn de zwarte noordafdalingen op de Zwölferkogel (1.984m) en de Schattberg Ost (2.020m) een uitdaging, terwijl beginners vooral op de zonnige zuidhellingen ideale oefenomstandigheden vinden. Ook voor snowboarders zijn er vele mogelijkheden, zoals speciale snowboardpistes, funparks en halfpipes. Mede door de sneeuwkanonnen is het gebied sneeuwzeker van december tot april.

Accommodaties aan de piste

Deze accommodaties liggen aan de piste op minder dan 100 meter van de skiliften in Saalbach of Hinterglemm.

  1. Aparthotel Adler Resort Hinterglemm
  2. Appartementen Residence Kristall Saalbach
  3. Pension Schattbergstube Saalbach
  4. Hotel Panther Saalbach
  5. Hotel Residenz Hochalm Hinterglemm
Hotel Unterschwarzachhof aan de piste in Hinterglemm

Comfortable naar boven

Hypermoderne liften zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt, bij elk type weer. Onbegrensde pistebetovering op meer dan 270 km schitterend geprepareerde pistes. Van lichte hellingen tot aan zwarte WK-afdalingen, van funparken en racetrajecten tot en met een hobbelige "Buckel"-piste. Sneeuwzekerheid door jarenlange ervaring en deskundigheid. Het aantal sneeuwkanonnen wordt met regelmaat uitgebreid en verder gemoderniseerd. 'Vrouw Holle' wordt dus door meer dan 400 sneeuwkanonnen stevig ondersteund – en dat op alle grote pistes – niets staat zalig skiplezier dan nog in de weg.

Pistes voor puur genot

Het skicircus Saalbach Hinterglemm is het grootste skigebied van Oostenrijk. Wie op een dag de grote ronde met de attractiefste pistes op de zuidelijke en noordelijke hellingen beleven wil, die moet vroeg opstaan. Maar het is de moeite waard. De gezinsvriendelijke, brede pistes van de Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel en Spieleckkogel zijn uitermate geschikt om op gang te komen en op de snelle trajecten, zoals het WK-traject van de 1.984m hoge Zwölfer, of de steile afdaling aan de noordkant van de 2.020m hoge Schattberg wacht dan de uitdaging. Of je nu recreatieve carveskiër of ambitieuze wedstrijdskiër bent - voor ieder is het juiste erbij. In het hele skigebied nodigen 40 authentieke hutten je tot culinaire hapjes uit, zoals 'Kaspressknödel', 'Kaiserschmarrn' of 'Stelzen'. In het dal brengen bussen de vakantiegangers gratis naar het uitgangspunt terug. Van 9:00 tot 17:00 uur pendelen ze tussen de verschillende plaatsen heen en weer.

Leogang

Leogang is aangesloten op het skigebied maar ligt niet zo centraal als Hinterglemm en Saalbach. Het dorp ligt wat lager op 788 m en heeft twee gondelliften en drie oefenweides. Het is een prima alternatief voor Saalbach en Hinterglemm, de accommodaties zijn er voordeliger maar de après-ski is minder uitbundig. Op de pistekaart lijkt het misschien een buitenbeentje maar met slechts een paar liften ben je zo in Saalbach. Meer Leogang »

Aansluiting Fieberbrunn

In seizoen 2015/2016 is Saalbach Hinterglemm verbonden met het Tiroolse ski-oord Fieberbrunn. Door de 44 km extra piste van Fieberbrunn ontstond het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Een nieuwe 10-persoons gondel en een nieuwe piste van 3,5 km waren onder andere nodig om dit mogelijk te maken. Fieberbrunn is een sfeervol dorpje en maakt het skigebied nóg veelzijdiger.

Floodlightpistes en rodelbanen

Na zonsondergang is het nog lang niet gedaan. Wie nog kracht in de benen heeft, kan de skidag in het funpark op de floodlightpiste in Hinterglemm of op de verlichte piste bij de Schanteilift in Leogang verlengen. Wie de berg liever zittend op twee glijders afrodelt kan uit vijf verlichte rodelbanen in het skicircus kiezen. Talloze bars in het hele gebied nodigen je uit, om bij de après-ski met de beentjes van de vloer te gaan. Wie meer van wat rustiger en romantischer houdt, heeft de keuze tussen nachtelijke fakkelwandelingen, romantische tochten met de arrenslee of sneeuwschoenwandelingen die goed zijn voor de algemene conditie.

Verbinding met Zell am See

Vanaf december 2019 is Saalbach-Hinterglemm verbonden met skigebied Zell am See en delen ze ook dezelfde skipas. De eerste fase van dit project zal bestaan uit een gondellift tussen Zell am See en Viehhofen - de ZellamseeXpress. Aansluitend zal in 2023/2024 een nieuwe lift vanuit Viehhofen naar skigebied Saalbach worden aangelegd. Kijk op de interactieve pistekaart van Zell am See om het eerste deel van ZellamseeXpress gondel te bekijken. www.zellamsee.nl »

Actie buiten de piste

Heb je even genoeg van de lange latten of wil je gewoon eens wat anders? Saalbach Hinterglemm biedt o.a. sneeuwscooter tochten, quadrijden, ijskarten, snowtubing, paardensleetochten, schaatsen (www.sportzentrum-hinterglemm.at), boogschieten en nog veel meer.